Vuk Jeremić da bira između Petrovića i Vučića!?

Nakon isključenja iz DS Vuk je najpoželjnije pojačanje skoro svih političkih stranaka u Srbiji. Ukoliko se prikloni Naprednjacima nije nemoguće da se, po isteku mandata u UN, vrati na čelo srpske diplomatije

Predsedavajući GS UN trenutno je najpoželjnije pojačanje skoro svih političkih stranaka u Srbiji, a da bi ga rado videli u svojoj stranci odavno više ne kriju socijalisti i Nova Srbija.

Kako saznaje Telegraf, Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić uspostavili su kontakte sa Vukom Jeremićem i nije nemoguće da se, posle isteka mandata u UN, vrati na čelo srpske diplomatije.

- Vučić ceni Jeremića i bilo je razgovora na temu da se on priključi stranci, ali to je u ovom trenutku malo verovatno. Najrealnija je opcija da nakon završetka sa obavezama u UN, preuzme funkciju šefa srpske diplomatije kao nestranačka ličnost – tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ako dođe do najavljene smene ministara iz redova naprednjaka, što je nagovestio Aleksandar Vučić, a Telegraf o tome prvi pisao, nije nemoguće da se tada Vuk Jeremić ustoliči na mestu ministra spoljnih poslova.

(old_image)

SARADNJA SA DUŠANOM PETROVIĆEM?

Jedna od opcija koja se proteklih dana provlači u medijima jeste da Vuk Jeremić u tandemu sa Dušanom Petrovićem bude osnivač nove političke partije u Srbiji.

Podsetimo, Jeremić i Petrović su donedavno bili članovi Demokratske stranke iz koje su isključeni iz istog razloga – nisu želeli da vrate poslaničke mandate stranci.

Šef novog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije “Zajedno za Srbiju” koji zasad broji šest poslanika, Dušan Petrović potvrdio je u izjavi za Telegraf da se čuo sa Vukom Jeremićem i da mu je poziv u poslanički klub, kao i u stranku otvoren.

- Čuo sam se s njim, razmenili smo ideje i vizije kako bi Srbija i njena politika trebalo da izgledaju u budućnosti. Jasno mi je predočio svoj pogled o tome šta će se važno dešavati u međunarodnoj i domaćoj politici u narednim mesecima i godinama. Rekao sam mu vrlo jasno šta mislim da je važno u pogledu decentralizacije i kako bi trebalo da bude postavljena politička platforma o tome i dogovorili smo se da se vrlo brzo ponovo čujemo. Ponavljam, u vrlo ozbiljnim smo komunikacijama, a očekujem da ćemo u narednim danima znati konačnu odluku Vuka Jeremića - rekao je Petrović za naš portal.

On je rekao za Telegraf da je njegova poslanička grupa uvek otvorena za svakoga i za razgovor sa svakim, a da to posebno važi kada je u pitanju Vuk Jeremić.

Petrović nam je potvrdio da su članovi raspuštenog šabačkog odbora DS-a odlučili da napuste tu partiju i priključe mu se u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju.

- Ovo je samo prva reakcija na osnivanje našeg poslaničkog kluba, a u budućnosti biće ih još
– rekao je Petrović.

(old_image)

ZA 23 GODINE DS IZNEDRIO 10 POLITIČKIH STRANAKA

Ukoliko se obistini ova druga opcija i Vuk Jeremić i Dušan Petrović zajedno formiraju političku stranku “Zajedno za Srbiju” biće to 10 politička opcija koju je “proizvela” Demokratska stranka.

Demokratska stranka je u svojoj 23-godišnjoj istoriji iznedrila bezmalo pola srpske političke scene, a poslednje u nizu biće partija koju osniva nekadašnji premijer Zoran Živković i ova nova koju bi pravili Petrović i Jeremić.

(Izvor: Telegraf)

Pogledajte još