Emir Kusturica podneo ostavku na mesto direktora "Mokre Gore"

Kako je navedeno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je DRI podneo prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamenskog trošenja novca u "Mokroj gori" .

"Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su saobraćajni prekršaji na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem deo takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije", naveo je Kusturica.

Slavni reditelj je istovremeno podneo ostavku i na mesto predsednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, "od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“.
Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodelu sredstava za snimanje igranog filma „Ljubav i rat“.

Kako je objavio "Blic", protiv Kusturice je podneta prekršajna prijava jer je više puta izbegao raspisivanja tendera.

Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra gora dobio od Bezbednosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izveštaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu.

U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme, zbog čega revizor nije mogao da utvrdi visinu amortizacija. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio veći za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 više nego što je planirano.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.