Zvezda dobija najkvalitetniju atletsku stazu u regionu

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Preduzeće Univerzijada 2009. i kompanija "Mondo", koja proizvodi atletske staze, potpisali su ugovor za završetak radova na stadionu Crvene zvezde i u Vojnoj akademiji.

Predsednik Izvršnog odbora Univerzijade Nebojša Ilić istakao je da su svi projekti "na 60 dana do početka takmičenja skoro privedeni kraju".

"Rekonstrukcija atletske staze na Zvezdinom stadionu i izgradnja nove u Vojnoj akademiji stavlja tačku na projekte koji su urađeni u poslednjih godinu i po dana", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, atletska staza biće najkvalitetnija u regionu i to će biti legat Univerzijade.

Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović ocenio je da je saradnja Ministarstva za omladinu i sport i Univerzijade na visokom nivou i da su mnogi projekti završeni, a da za "detalje" ima vremena.

Predstavnik kompanije "Mondo" Andrea Del Gaudio naglasio je da će ta firma prvi put raditi u Beogradu.

"Svi atletičari znaju šta je kompanija 'Mondo', jer mi smo zvanični partneri olimpijskih igara", rekao je Del Gaudio i dodao da je ova kompanija postavljala atletske staze na OI poslednjih devet godina.

Vršilac dužnosti predsednika Atletskog saveza Srbije, evropska šampionka Snežana Pajkić ocenila je da će atletika dobiti kvalitetnu i brzu stazu.

"Na takvoj stazi su već postizani svetski i evropski rekordi, pa se nadam da ćemo i mi u Beogradu moći da gledamo obaranje rekorda", rekla je Pajkićeva.

Univerzijada će se održati od 1. do 12. jula u Beogradu.

Pogledajte još