Alenka Bratušek: Politička naivnost je moja prednost

0

Alenka Bratušek je postala prva mandatarka za predsednicu vlade u istoriji Slovenije nakon sinoćnjeg izglasavanja nepoverenja vladi Janeza Janše.

“Možda sam zaista politički naivna, ali to vidim kao svoju prednost”, izjavila je novoizabrana mandatarka vlade nakon glasanja u parlamentu.

Rodjena 1970. u Celju nova predsednica vlade je 1994. diplomirala na Fakultetu za prirodne nauke i tehnologiju, a 2006. magistrirala menadžment na Fakultetu za društvene nauke u Ljubljani.

Nakon zapošljavanja u gradskoj opštini u Kranju put je vodi u državne organe u Ministarstvu privrede, a zatim i u Ministarstvu finansija gde je postala i generalna direktorka direktorata za budžet.

Promenila je nekoliko stranaka, a zatim kao član Pozitivne Slovenije izabrana u parlament, gde joj je, kako je sama izjavila, dobro došlo znanje stečeno u oblasti finansija. A, glavne oblasti su jbudžet, upravljanje društvenom imovinom, organizacija javne i lokalne samouprave.

Kao glavni moto Alenka Bratuše navodi vraćanje ljudima nade i poverenja u Sloveniju koja mora biti poštena prema svim ljudima.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.