Janevski želi da se revanšira OFK Beogradu

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski izjavio je da će subotnji duel sa OFK Beogradom za njegov tim biti dobra prilika da se gradskom rivalu osveti za neuspeh na prethodnoj utakmici, završenoj rezultatom 2:2.

"Svi znamo da na prethodnoj utakmici nismo izvukli maksimum i da smo osvojili samo bod. Igrači su zato sada motivisani da daju sve od sebe i da ofanzivnom igrom stignemo do tri boda", rekao je Janevski na današnjoj konferenciji za novinare.

Pobeda u duelu 29. kola Superlige Zvezdi je neophodna kako bi ostala u trci za drugim mestom na tabeli na kome je trenutno Vojvodina, koja ima tri boda prednosti nad beogradskim "crveno-belima".

"Do kraja prvenstva ostalo nam je još pet utakmica, a cilj nam je da na njima osvojimo maksimalan broj bodova. Vreme će pokazati da li ćemo u tome uspeti", rekao je Janevski.

Trener Zvezde još ne zna sa kojim će se timom suprotstaviti "romantičarima", pošto su, uglavnom zbog lakših povreda, trenutno neizvesni nastupi Marka Blažića, Ivana Tričkovskog, Džefersona da Silve, Nikole Lazetića, Ibrahima Somea i Žoziezlija Fereire.

Talentovani krilni fudbaler Zvezde Andrej Mrkela ocenio je da njegova ekipa ne sme da potceni protivnika, pošto su i OFK-u bodovi potrebni kako bi osigurao ostanak u Superligi.

"Očekujem tešku utakmicu, jer su bodovi potrebni i njima i nama. Njima zbog borbe za opstanak u prvoj ligi, a nama u borbi za to drugo mesto", naglasio je 17-godišnji Mrkela.

Pogledajte još