Nikolić: Urediti lokalitet na Kosančićevom vencu

0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je u četvrtak Vladu, grad Beograd i sve predstavnike vlasti pojedinačno da bez odlaganja počnu obnovu lokaliteta nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu.

“Stekli su se svi uslovi da naše društvo pokaže svest i planski pristupi uredjenju lokaliteta na Kosančićevom vencu na koji treba simbolično da se vrati Narodna biblioteka Srbije”, rekao je Nikolić na svečanosti povodom Nacionalnog dana knjige i Dana nacionalne biblioteke.

On je rekao da je Narodna biblioteka Srbije bazična ustanova kulture u Srbiji i čuvar najdragocenije zbirke pokretne kulturne baštine u regionu.

Nikolić je pozvao nacionalne, pokrajinske i lokalne vlasti, privrednike i pojedince da podrže ustanove kulture i prosvete u Srbiji, jer će jedino tako uspeti da sadašnjim i budućim generacijama obezbede kvalitetan život.

“Danas su nam ustanove kulture i obrazovanja potrebnije nego ikada. One mogu biti jedan od motora napretka i boljitka našeg društva i države i zato one nisu odgovornost i obaveza samo ministarstava kulture i prosvete i lokalne samouprave, nego i su odgovornost svih nas, pojedinačno i kolektivno”
, rekao je Nikolić.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.