Prevarant prodaje kola preko interneta za 550 evra

0

Igor Jovanović iz Vranja je još jedna žrtva internet prevare. Hteo je da kupi auto po ceni 550 evra, ali je prodavac, čim je dobio kaparu od 5.000 dinara, zauvek nestao.

Kada se Jovanović dogovarao sa prodavcem oko kupovine “golfa”, rečeno mu je da je vozilo u odličnom stanju, da ima i zimske gume i da hitno mora da se proda jer on želi da kupi nov auto, a golfu ističe registracija.

Jovanović je ovaj oglas našao na sajtu www.kupiauto.com, na kojem u napomeni piše da oni ne preuzimaju odgovornost za eventualne netačne podatke koje oglašivači daju u svojim oglasima, piše Alo.

Pre nego što je otišao u Staru Pazovu da vidi “golfa”, Jovanović je uplatio 5.000 dinara na račun majke prodavca. On ga je požurivao na tu uplatu govoreći mu da će auto prodati nekom drugom i prvo je hteo kaparu od 100 evra, ali na sreću, Jovanović nije želeo da mu da više od 5.000 dinara.

Kada je kupac konačno stigao iz Vranja u Pazovu da vidi vozilo, grdno se razočarao jer ono nije bilo kao što mu je rečeno i uopšte nije bilo u voznom stanju. Odmah mu je tražio svoj uplaćen novac, ali vlasnik vozila se izgovarao da ne može trenutno to da učini.

U oglasu nahvaljen, a zapravo je u lošem stanju | Foto: www.kupiauto.com

Nakon toga, oni su nekoliko nedelja komunicirali preko sms poruka kako bi Jovanović dobio svoju uplatu, ali vlasnik “golfa” je stalno davao izgovore, pa je na kraju isključio telefon i već duže vreme nije dostupan, međutim, njegov oglas, za koji Jovanović tvrdi da je lažan, je još uvek na sajtu.

Alo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.