Grubješić: Novi DOS isto što i šminkanje babe

Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić rekla je danas da bi formiranje neke nove organizacije nalik Demokratskoj opoziciji Srbije iz 2000. godine, bilo isto što i "šminkanje babe".

Povodom najave lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića o okupljanju gradjanske opcije u Srbiji, Suzana Grubješić je agenciji Beta kazala da URS ima kontakte sa svima, ali da o tome nije bilo kontakata.

"Napraviti 2013. novi DOS, to vam je kao šminkanje babe", kazala je Grubješić, potpredsednica Vlade Srbje. Upitana da li je možda bilo kontakata URS sa isključenim članom Demokratske stranke Dušanom Petrovićem koji je formirao svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, "Zajedno za Srbiju", Suzana Grubješić je izrazila zadovoljstvo što je Petrović sada "otkrio sve čari decentralizacije".

"Drago mi je da je Petrović otkrio sve čari decentralizacije nakon što je postao opozicija i nakon što je izašao iz DS. Inače, o tome (decentralizaciji) ranije nikako nismo mogli da nadjemo zajednički jezik jer je Demokratska stranka poprilično nesklona decentralizaciji", kazala je ona.

Upitana o kontaktima Dušana Petrovića s liderom stranke Zajedno za Srbiju Veroljubom Stevanovićem koji je u URS, Suzana Grubješić je navela da ti kontakti "nisu opasnost po URS".

"Kontakti postoje. Naravno da se razgovara o svemu. Decentralizacija ne može da bude stranačka tema, kao što to nisu ni evropske integracije. Za to vam je potreban širok konsenzus da biste nešto konkretno uradili u oba posla", rekla je Grubješić.

Na ptanje da li će URS pozvati Petrovića da se pridruži, ona je rekla: "Mi nikoga ne zovemo. Ljudi se sami javlju i dolaze. Svaki dan neko dolazi u URS".

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.