Srbija će tražiti izručenje Prelića

"U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje o hapšenju Prelića, a tek na osnovu tog obaveštenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak", rečeno je u Ministarstvu pravdu.

Ekstradicioni postupak zahteva određeno vreme zbog prevoda dokumentacije i drugih tehničkih detalja.

Španska policija juče je u okolini Barselone uhapsila Prelića, koji je bio u bekstvu od ubistva Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud mu je ublažio kaznu i osudio ga na 15 godina zatvora.

Može da traži ponovljeno suđenje
Đorđe Prelić, osuđen za ubistvo za francuskog navijača Brisa Tatona, ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje suđenja s obzirom na to da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu.

Portparolka Višeg suda Dušica Risti kaže da će o zahtevu za ponavljanje krivičnog postupka odlučivati krivično vanraspravno veće.

"Samim tim što je osuđen u odsustvu on ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje krivičnog postupka i ako taj zahtev bude usvojen, njemu će sud predočiti ranije izvedene dokaze a izvešće se i novi dokazi ako ih Prelić ili njegov branilac predlože u zahtevu za ponavljanje postupka", rekla je ona.

Ukoliko podnese zahtev, na ponovljenom suđenju biti suđeno samo optuženom Preliću.

(Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.