Uhapšeni navijači koji su pravili nerede na Kupu Radivoja Koraća

Kragujevačka policija je, u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave za grad Beograd, identifikovala i privela trojicu navijača koji su učestvovali u neredima 10. februara 2013. godine, u Kragujevcu.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, uhapšeni su i uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu sprovedeni Želimir R. (33) i Vladimir U. (27) iz Beograda, kao i Goran A. (37) iz Lazarevca, prenosi "Blic".

Postoje osnovi sumnje da su navijači KK ''Crvena Zvezda'' Želimir R. i Vladimir U. sa tribina uskočili na teren Sportske hale ''Jezero'', dok je navijač KK ''Partizan'' Goran A. na tribinama nogom udario navijača sa obeležjima protivničke ekipe.

Oni su identifikovani na osnovu snimaka koje je Policijska uprava u Kragujevcu prosledila policijskim službenicima u Beogradu i drugim policijskim upravama.

Kragujevačka policija, u saradnji sa kolegama iz drugih policijskih uprava, nastaviće rad na identifikaciji i ostalih učesnika nereda u Sportskoj hali ''Jezero''. Protiv njih će takođe biti preduzete sve mere odgovornosti predviđene zakonom.

(Blic)

Pogledajte još