Uroš Mišić danas dolazi na saslušanje?

Mišić je termin predaje beogradskoj policiji odložio u utorak za danas, kako bi saslušanju mogao da prisustvuje njegov advokat Borivoje Borović, piše "Kurir".

Umesto Mišića, u zgradi beogradske policije u utorak se u 10 sati pojavio advokat iz kancelarije Borivoja Borojevića, kao i Mišićeva sestra i jedan prijatelj.

Oni su se odazvali na poziv, koji je policija tražeći Mišića, prethodno uručila njegovom ocu.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković pozvao je nadležne da što pre privedu nedavno amnestiranog Mišića, ali je kazao i da slučaj Mišić dovodi u pitanje Zakon o amnestiji.

Mišić je nedavno pušten iz zatvora pre isteka kazne za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na fudbalskoj utakmici, ali je Selaković u intervjuu za Novi magazin kazao da je reč o pojedinačnom slučaju.

"Ovde imamo slučaj pojedinca čije je ime bilo prisutno u javnosti zbog krivičnog dela koje je počinio. Izvršenje drugog krivičnog dela nakon puštanja iz zatvora jeste za svaku osudu, nešto što alarmira nadležne organe da takvo lice liše slobode i na odgovarajući način sankcionišu", naveo je ministar pravde.

Amnestija je, dodao je, obuhvatila hiljade ljudi, nikome nije bila namera da ljude koji su osuđeni na neko teže delo pusti na slobodu, nego da se afirmišu i stvore uslovi za drugačije sankcionisanje.

(Kurir, Beta, Novi magazin)

Pogledajte još