Tončev ima diplome Megatrenda, ne Građevinskog fakulteta

"Na osnovu uvida u dokumentaciju do sada izvršenog nadzora, utvrđeno je da Tončev u odnosu na nivoe obrazovanja i stečena zvanja poseduje diplome na osnovu kojih je zasnovao radni odnos 2008. godine u Vladi Srbije, na radno mesto savetnika prvog potpredsednika Vlade", saopštila je Republička prosvetna inspekcija pri Ministarstvu prosvete.

Pregledom akata Megatrend univerziteta i dosijea zaposlenog u Vladi Srbije utvrđeno je da se u dokumentaciji ne nalazi diploma Građevinskog fakulteta Univerziteta u Prištini koju su objavili pojedini mediji, navela je inspekcija.

List "Blic" objavio je 8. februara da je Tončev na sumnjiv način došao je do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini, kao i kopiju tog dokumenta u čijem dnu je kao dekan potpisan profesor Slobodan Barać, koji je negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu.

"Tončev je, prema saznanjima Blica, završio Srednju tehničku školu 'Nikola Tesla' u Surdulici, autolimarski smer, a kako taj smer traje tri godine, četvrtu godinu je upisao vanredno, ali nije završio, i posle toga je otišao u Beč, a kada se vratio, upoznao se sa Ivicom Dačićem", javio je Blic.

(Beta)

Pogledajte još