Duško Savanović: Vreme je da pokažemo ko smo!

Srbija se na šampionat Evrope plasirala u poslednjem trenutku pobedom nad Izraelom kod kuće 83:67.

"Postoji izraz u srpskom jeziku ‘ući na mala vrata’, a to smo mi uradili, jedva smo prošli dalje. Bilo je mnogo problema i objektivnih i subjektivnih, s moje tačke gledišta kao igrača. Neki od igrača se nisu odazvali selektoru Ivkoviću iz samo njima poznatih razloga".

"Za mene je nacionalni tim na prvom mestu, najveće dostignuće u karijeri”, rekao je Savanović za zvanični sajt Evropskog prvenstva u Sloveniji.

On ističe i da on i njegovi saigrači bili umorni, nisu igrali na vrhunskom nivou, verovatno i zbog razloga što su pocenili neke protivnike, ali ne i Crnu Goru, od koje je Srbija izgubila dva puta.

“Oni su najbolji tim u našoj grupi, ali trebalo je da pobedimo Estoniju i Izrael na strani, morali smo da igramo mnogo bolje”, istakao je Savanović.

On je još dodao da je bolje da Srbija prihvati ulogu autsajdera.

“Ako do sada ništa nismo naučili, onda smo glupi. Moramo da učimo na svojim greškama. Mislim da je bolje da u Sloveniju odemo kao autsajderi, nego da se ponašamo i mislimo da nas se cela Evropa plaši. Naravno, svi znaju ko smo i mislim da se niko neće radovati duelu sa nama”, rekao je Savanović.

A protivnici Srbije su Letonija, Litvanija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

"Da sam mogao da biram, to ne bi bili ti protinici. Svi igrači iz zemalja bivše SFRJ su različiti, ali potiču iz iste škole košarke, tako da se dobro poznajemo. Da li će tako biti lakše ili teže, ostaje da se vidi”, rekao je Duško Savanović.

(Izvor: B92)

Pogledajte još