Dačić neće biti saslušan u istrazi o kontaktima Miše Banane

0

Premijer Ivica Dačić, njegov savetnik Ivica Tončev i bivši šef kabineta Branko Lazarević, uprkos najavama da će biti saslušani zbog veza sa Radoljubom Radulovićem, bliskim saradnikom narko-bosa Darka Šarića, prema saznanjima “Blica” ipak neće doći do toga, bar ne u prvoj fazi istrage.

Uprava kriminalističke policije vodi o ovom slučaju istragu po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahtev je upućen početkom februara, kada je u medijima odjeknula afera o kontaktima Dačića, Tončeva i Lazarevića sa Radulovićem.

– U zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja nije naređeno saslušanje bilo kog državnog službenika – tvrde u MUP-u Srbije.

U policiji navode da je od njih zatraženo da pregledaju sve snimke kontakata pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, da utvrde njihove kontakte sa državnim službenicima, kao i prirodu tih veza.

– Vrlo striktno je navedeno da se razdvoje privatni i službeni kontakti od onih u kojima je moglo doći do odavanja službene tajne. Zatraženo je i da se utvrdi da li su ti državni službenici u tom momentu imali saznanja o istrazi koja se vodila protiv Šarićevog klana, odnosno da li su mogli da odaju službenu tajnu – kažu u MUP Srbije.

Postupajući po zahtevu tužilaštva, pripadnici Uprave kriminalističke policije počeli su pregled 130 diskova snimljenih kontakata Šarićevih saradnika, kao i transkripte njihovih telefonskih razgovora tokom 2008. i 2009. godine.

U MUP-u kažu da se diskovi još pregledaju, ali niko nije želeo da precizira kada bi ovaj posao mogao da bude završen, odnosno kada će tužilaštvu poslati izveštaj sa konkretnom rezultatima.

U međuvremenu, premijer i ministar policije Ivica Dačić je gostujući na TV B92 izjavio da su njegovi kontakti sa Radulovićem, koji je u bekstvu, bili privatni i da se nikada nije video niti čuo sa Darkom Šarićem.

Dačić je juče izjavio da ne zna da li postoje podaci o tome gde se nalazi Radulović i istakao da je cilj policije da on bude uhapšen.

– Nema tu nikakvih dilema ni problema, gde god da se nalazi, cilj policije je da on bude uhapšen – rekao je Dačić i naveo da “sve to treba da se završi jer je očigledno ta tema imala drugu pozadinu, a ne tu koja je predstavljena”.

(Izvor: Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.