Dačić neće biti saslušan u istrazi o kontaktima Miše Banane

Uprava kriminalističke policije vodi o ovom slučaju istragu po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahtev je upućen početkom februara, kada je u medijima odjeknula afera o kontaktima Dačića, Tončeva i Lazarevića sa Radulovićem.

- U zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja nije naređeno saslušanje bilo kog državnog službenika - tvrde u MUP-u Srbije.

U policiji navode da je od njih zatraženo da pregledaju sve snimke kontakata pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, da utvrde njihove kontakte sa državnim službenicima, kao i prirodu tih veza.

- Vrlo striktno je navedeno da se razdvoje privatni i službeni kontakti od onih u kojima je moglo doći do odavanja službene tajne. Zatraženo je i da se utvrdi da li su ti državni službenici u tom momentu imali saznanja o istrazi koja se vodila protiv Šarićevog klana, odnosno da li su mogli da odaju službenu tajnu - kažu u MUP Srbije.

Postupajući po zahtevu tužilaštva, pripadnici Uprave kriminalističke policije počeli su pregled 130 diskova snimljenih kontakata Šarićevih saradnika, kao i transkripte njihovih telefonskih razgovora tokom 2008. i 2009. godine.

U MUP-u kažu da se diskovi još pregledaju, ali niko nije želeo da precizira kada bi ovaj posao mogao da bude završen, odnosno kada će tužilaštvu poslati izveštaj sa konkretnom rezultatima.

U međuvremenu, premijer i ministar policije Ivica Dačić je gostujući na TV B92 izjavio da su njegovi kontakti sa Radulovićem, koji je u bekstvu, bili privatni i da se nikada nije video niti čuo sa Darkom Šarićem.

Dačić je juče izjavio da ne zna da li postoje podaci o tome gde se nalazi Radulović i istakao da je cilj policije da on bude uhapšen.

- Nema tu nikakvih dilema ni problema, gde god da se nalazi, cilj policije je da on bude uhapšen - rekao je Dačić i naveo da “sve to treba da se završi jer je očigledno ta tema imala drugu pozadinu, a ne tu koja je predstavljena”.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još