Navijači Zvezde ne priznaju tročlanu komisiju

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Udruženje navijača Crvene zvezde "Delije sever" saopštilo je da ne prihvataju novu tročlanu komisiju koja privremeno rukovodi klubom, da će predložiti izbor privremene uprave kluba i pozvalo državu, sponzore i navijače da pomognu "crveno-belima".

U saopštenju se navodi i da je neprihvatljiv termin za održavanje Skupštine kluba.

"Trojica članova Upravnog odbora koji su se samoizabrali da sprovedu proceduru za izbor novog rukovodstva za navijače su potpuno neprihvatljivi. Njihov dosadašnji angažman u klubu im ne daje kredibilitet za tako važan zadatak. Smatramo da sednica Skupštine mora biti održana najkasnije do polovine maja kako ne bismo izgubili još jednu sezonu", navodi se.

"Predložićemo izbor privremene uprave koja bi sredila stanje u klubu, uvela mere štednje i pripremila teren za izbor novog rukovodstva, kada se za to budu stekli uslovi", dodaje se u saopštenju.

Udruženje navijača je pozvalo državu da se aktivno angažuje i pomogne klubu, koji je "stub srpskog sporta i nacionalna vrednost" i sponzore da od sledeće sezone sponzorišu klub i na "ispravan način daju svoj doprinos ozdravljenju kluba".

Takođe, "delije" su pozvale i dosadašnje sponzore da nastave da pomažu klub i da obnove sponzorstva koja su prestala u junu 2008. ali i navijače i bivše i sadašnje igrače Zvezde na kooperativnost "u cilju zajedničkog stvaranja nove budućnosti Crvene zvezde".

Kompletan Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda podneo je u ponedeljak, 27. aprila ostavku i zakazao skupštinu za 8. jun, a bivši predsednik Den Tana tada je ovlašćenja preneo na tročlanu komisiju.

Komisija koju čine Branimir Babarogić, Miodrag Đorđević i Dragoljub Lekić pripremiće Skupštinu kluba na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo.

Pored ostalih članova rukovodstva, ostavku je podneo i glavni finansijer i potpredsednik Crvene zvezde Marko Mišković, koji je u proteklom periodu "crveno-belima" pozajmio više od dva miliona evra.

Pre Miškovića, ostavku na potpredsedničko mesto u klubu sa Marakane podneo je i Vladimir Jugović.

"Delije" prošle nedelje zatražile su ostavku kompletne uprave zbog loših rezultata ove sezone i zbog velikih finansijskih problema u kojima se klub nalazi.

Kako je ranije saopšteno, "crveno-beli" duguju 22,3 miliona evra, a klub većini igrača duguje plate za ovu godinu.

Pogledajte još