Dajana Rivs

Jedno od onih večeri posle kojih ste bolji i duhovno bogatiji. Koncert Dianne Reeves je fantastično iskustvo, i veče koje je priredila publici, pamtiće svi oni koji su bili u Centru "Sava". Dianne Reeves je američka jazz pevačica, rođena je u Detroitu, i smatraju je jednom od najboljih jazz vokala sadašnjice. Nedavno se pojavila i u filmu George-a Clooney-a “Good Night, and Good Luck”, I tim povodom bila je nagrađena četvrtim "Gremijem" u svojoj karijeri .
U Beograd je došla nakon koncerta u Kopenhagenu, sa triom koji je prati. To su Reuben Rogers na basu, Greg Hutchinson na bubnjevima, i Peter Martin koji je prati na klaviru. Na binu su najpre izašli oni, da nas uvedu u ono što sledi, a to je jedno prelepo putovanje kroz bajku koju svojim glasom stvara i gradi Dianne Reeves. U samom startu oduševila je prisutne.  Šeta se kroz stilove, dotakla se pomalo i gospela i funka, i svaki joj dobro stoji. Nasmejana i opuštena, u umirujućoj i skoro nestvarnoj atmosferi u  Centru "Sava", prenela je bar deo svoje energije i iskustva na one koji su došli da je čuju. Predstavila je bend kroz pesmu, pozdravila se sa publikom kroz pesmu. 
Publika je reagovala na svaku promenu dinamike, na svaki ton koji otpeva. A svaki je otpevala savršeno! Igra se  svojim glasom, ima neverovatnu moć improvizacije ."Činite da se osećam tako dobro. Reći ću svima da dođu ovde, ovo je divno mesto!" 

Pogledajte još