Cepter još želi da pomogne Zvezdi, ali ne kao član uprave

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Srpski biznismen Filip Cepter potvrdio je agenciji Beta da se njegov bliski saradnik Filip Krajčinović sastao sa odlazećim rukovodstvom Crvene zvezde sa kojim je razgovarao o sponzorstvu tog fudbalskog kluba.

Cepter je istakao da i pored ostavki kompletne uprave "crveno-belih" nije odustao od namere da kao sponzor investira u Zvezdu, ali je njegov sportski fond kasnije saopštio da bi dogovor o saradnji mogao da se postigne tek kada se izabere novo rukovodstvo kluba.

"Kompanija 'Cepter' se još ranije izjasnila da želi da sponzoriše fudbalski klub Crvena zvezda. Ipak, sve pod pretpostavkom da Zvezda i igra, a ne da bankrotira. A i imperije su propadale, a kamoli fudbalski klubovi", rekao je Cepter agenciji Beta.

Sportski fond Cepter kasnije je pojasnio situaciju ocenivši da se o sponzorskom ugovoru ne može pregovarati sa upravom u ostavci.

"Da bi bio sklopljen sponzorski ugovor, potrebno je da se ispune određeni preduslovi, koji podrazumevaju pre svega konsolidaciju rukovodstva Zvezde. U pregovore se može ući samo sa legitimno izabranim rukovodstvom, dakle po okončanju klupske Skupštine i izbora svih organa", navodi se u saopštenju.

Mediji su ranije pisali da je Cepter voljan da Zvezdi za trogodišnji sponzorski ugovor, po kome bi "crveno-beli" na dresovima nosili ime njegove kompanije, isplati 1,5 milion evra. Uprava kluba potom je napustila Zvezdu i javno pozvala Ceptera da preuzme brigu o njemu.

Cepter je, ipak, odbio tu ponudu, rekavši da ne želi da učestvuje u upravljanju klubom, osim ako on ne bude imao sve nadležnosti.

"Već sam rekao da neću ući u upravu Zvezde pre nego što privatizacija bude moguća. Dakle, samo ako ja budem bio šef cele parade", istakao je Cepter, koji je i ranije izjavljivao da bi u upravu "crveno-belih" mogao da uđe tek po usvajanu zakona o privatizaciji u sportu posle čega bi on pokušao da kupi Zvezdu.

Takav stav potvrdilo je i saopštenje njegovog Fonda.

"Ne postoji nikakva ambicija niti potreba da gospodin Cepter učestvuje u rukovođenju klubom niti on u ovom trenutku razmišlja o njegovoj privatizaciji", ističe se u saoštenju njegovog Fonda.

Cepterovi predstavnici su, takođe, izrazili nezadovoljstvo zbog pokušaja da odlazeća uprava Zvezde sastanak zakaže preko medija "bez dogovora, saglasnosti i u trenutku kada se Cepter ne nalazi u Beogradu".

Razlog Krajčinovićevog odlaska u Zvezdu i jeste želja da se prekine dalja "zloupotreba imena gospodina Ceptera", koji je potvrdio da je poziv za sastanak za rukovodstvom "crveno-belih" dobio tek danas.

"O nekom navodnom mom sastanku sa upravom kluba čitao sam u novinama. Istina je da smo tek danas dobili poziv za sastanak. To je u Srbiji standardni način organizacije. Misli se samo danas za danas", dodao je Cepter.

Pogledajte još