Beba Kinez dobila zlatnik namenjen "srpskom Konstantinu"

Bej Vang je pre dve večeri oko 19 časova rodila naprednog dečaka, a pre njega su se rodile dve devojčice. Vladika je na kraju darivao svu decu rođenu tog dana u Nišu - dve devojčice, malog Kineza i bebu Vuka, Srbina, koga je ubrzo potom rodila Natalija Milošević.

Ipak, toj odluci je prethodila celodnevna agonija. Naime, termin vladikine posete GAK, predviđen za 12 časova, otkazan je sat ranije, a ubrzo se pronela vest da je vladika odbio da dođe jer nije rođena nijedna muška beba. Prema izveštaju sa GAK, prvu devojčicu oko devet časova rodila je Marija Đorđević, a oko 9.30 devojčicu je dobila i Atina Zdravković.

Pošto je saopšteno da će vladika doći sutradan, iznenađenje je priredila Bej Van, porodilja iz Kine na privremenom radu u Nišu, kad je oko 19 časova rodila dečaka. Ubrzo potom porodila se i Natalija Milošević dobivši sina, kome je dala ime Vuk.

Posle njegovog rođenja vladika je ipak odlučio da poseti porodilište u večernjim satima i tada je blagosiljao i darivao sve četiri bebe zlatnicima s likom cara Konstantina, ikonicama i svetom vodicom iz manastira Đunis.

Vladika: Jednaki pred Bogom

Vladika niški Jovan rekao je da je želeo da daruje svu decu i da nikoga ne izdvaja po nacionalnosti i veri.
- Ništa nisam otkazao, bio sam zauzet. Odložio sam posetu za večernje časove da bih objedinio sve, da bih blagoslov dao svima - izjavio je vladika, uz objašnjenje da je poslušao savet lekara da sačeka dok se majke odmore i oporave od porođaja.

Kurir

Pogledajte još