Dopingovan olimpijski šampion na 1.500 metara Rašid Ramzi

MANAMA, 29. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Osvajač zlatne olimpijske medalje u trci na 1.500 metara Rašid Ramzi iz Bahreina bio je pozitivan na doping testu u Pekingu, saopštio je olimpijski komitet te zalivske zemlje.

Ramzi je na prošlogodišnjim igrama u Pekingu Bahreinu doneo prvu zlatnu olimpijsku medalju.

"Izražavamo žaljenje zbog potvrde Međunarodnog olimpijskog komiteta koji nam je dostavio informaciju. Želimo da istaknemo da je Rašid Ramzi pre odlaska u Peking i tokom Olimpijskih igara više puta bio podvrgnut doping testovima i rezultati su uvek bili negativni", navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Bahreina.

Prethodno je ustanovljeno da se dopingovao i osvajač srebrne medalje u drumskoj trci biciklista, Italijan Davide Rebelin. Biciklistički savez Nemačke danas je potvrdio da je pozitivan na doping testu bio i njihov predstavnik Štefan Šumaher.

Nemački biciklista već služi dvogodišnju suspenziju zbog korišćenja doping sredtsava tokom Trke oko Francuske (Tur d'Frans).

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) sinoć je saopštio da je tokom Olimpijskih igara u Pekingu šest sportista bilo pozitivno na nedozvoljenu supstancu CERA, unapređenu verziju veštačkog krvnog dopinga - EPO.

Pogledajte još