Tole zove Zvezdu i Partizan: Zajedno da gradimo Nacionalni stadion

Karadžić i regionalni direktor kompanije „Mejs" Branislav Simović potpisali su 26. februara u Britanskoj ambasadi u Beogradu ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti razvoja projekta "Nacionalni stadion Srbije".

"Ova saradnja usmerena je, pre svega, na nalaženje privatnih investitora za projekat "Nacionalnog stadiona Srbija", ali i za podršku razvoju nekoliko klupskih stadiona po modelu privatnih investicija u multifunkcionalne fudbalske stadione. Ovim putem molim vas da informišete sve nadležne u FK Crvena zvezda i FK Partizan o pomenutom i da na sastancima Upravnog odbora kluba kojim predsedavate razmotrite mogućnost, interes i stav po ovom pitanju", stoji, između ostalog, u dopisu predsednika FSS.

Karadžić je pozvao Džajića i Đurića na zajednički sastanak na kojem bi razmotrili plan zajedničkih aktivnosti, a koje bi u sklopu ove saradnje bile usmerene ka definisanju ponude projekata koji će, kao takvi, biti predstavljeni velikim investicionim fondovima u SAD i Velikoj Britaniji.

"Pozivam vas da zajedno učestvujemo u ovom velikom nacionalnom projektu, koji treba jednom za svagda da reši pitanje ekonomski održive sportske infrastrukture u Srbiji. Ujedno vas obaveštavam da je specijalna prezentacija na kojoj će Ambasada Velike Britanije, 'MACE Group' i FSS javnosti predstaviti početni idejni projekat "Nacionalnog stadiona Srbija" sa predlogom tri potencijalne lokacije, planirana u periodu između 25. i 30. marta", poručio je Karadžić u dopisu predsednicima Crvene zvezde i Partizana.

U skladu sa usvojenim razvojnim planom FSS je tokom prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona koji bi zadovoljio veoma stroge standarde UEFA i koji bi Srbiji otvorio mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina prvenstva Evrope 2020. godine, kao i za organizaciju ligaških utakmica pod pokroviteljstvom UEFA.

Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine, do kada bi FSS trebalo da dostavi UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

(Tanjug)

Pogledajte još