Miting Artur Takač 29. maja na stadionu Partizana

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Predsednik Organizacionog odbora četvrtog Internacionalnog mitinga "Artur Takač" Ivica Dačić izjavio je da je predstojeća manifestacija odlična prilika za dobre atletske rezultate, ali i da se promoviše država i narod.

Miting "Artur Takač" biće održan 29. maja u 18 sati u Beogradu, na stadionu Partizana.

"Meni je velika čast što se nalazim na čelu Organizacionog odbora. To je naš dug prema veličini Artura Takača, ali i prilika za dobre atletske rezultate, za još jednu dobru sportsku, atletsku i čini mi se promociju cele naše države i našeg naroda", rekao je Dačić, koji je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

Posle konstitutivne sednice Organizacionog odbora, Dačić je novinarima u hotelu "Kontinental" rekao da su se u ime Vlade Srbije članovi Organizacionog odbora obavezali da pomognu organizaciju mitinga.

"Zbog trenutne ekonomske situacije u zemlji, organizacija skupa mora da bude dobra, ali sa što manjim rashodima", rekao je Dačić.

On je dodao da je prošle godine atletski miting u Beogradu pratilo između 30 i 40 miliona ljudi širom sveta.

"Nadam se da će i ovog puta izazvati pažnju srpske i svetske javnosti", rekao je Dačić.

Direktor mitinga "Artur Takač" Dragan Životić naglasio je da očekuje više od 150 sportista iz 49 država.

"Oko 10. maja znaćemo malo više koji će sportisti doći. U dogovoru sa predsednikom Olimpijskog komiteta Vlade Divcem, uputili smo poziv Sebastijanu Kou, predsedniku Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012. da bude naš promoter", rekao je Životić.

Prema njegovim rečima, trčao je nekoliko puta zajedno sa njim, pa i onda kada je obarao svetske rekorde.

"Očekujemo da imamo taj lični kontakt i da u svom zgusnutom programu pronađe vremena", rekao je Životić i zahvalio Vladi Srbije što pomaže organizaciju mitinga.

Sin Artura Takača, Goran istakao je da je posle mnogo vremena ponosan na svoj grad, državu i vladu.

"Ovakav događaj može mnogo toga da učini da sport izađe iz krize. Moj otac je uvek govorio da je atletika 'kraljica sportova', a ovaj miting to i dokazuje. Uz ovaj miting vezana je i velika manifestacija 'Brzinom do zvezda', koja treba da uključi hiljade dece da se bave sportom i atletikom", rekao je Goran Takač.

Pogledajte još