Jovanović: Odgovorna je cela vlada, a ne samo Knežević

"Vlada je gradjane ponizila do neverovatne mere. U Srbiji je, posle promene pravilnika, dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku za ljude deset puta veći nego u hrani za stoku", navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanović je ocenio da je tom odlukom Vlada Srbije poručila gradjanima da su ljudi manje važni od životinja.

"Umesto sednice skupštine koju smo tražili i ozbiljnog razgovora, analize i uljudjivanja politike, dobili smo cinizam i pranje ruku od političke odgovornosti koju moraju da snose sve partije u Vladi", naveo je Jovanović.

On je dodao i da "haos oko mleka" nije iznenadjenje, jer su "haotičnost i neodgovornost osnovne crte politike koju Vlada vodi mesecima".

"Granice strpljenja postoje i one se ne mogu pomeriti tako što će slučaj oko kvaliteta mleka biti zatvoren političkom promenom pravilnika", navodi se u saopštenju lidera LDP.

Jovanović smatra da je vlada, "tragajući isključivo za kratkoročnim rejtingom", ponudila "selektivnu borbu protiv korupcije bez pravila i institucija, bez reforme zakona i ozbiljnosti".

"Sve vreme šminkaju stvarnost oko Kosova, dave zemlju patetičnim izgovorima, bežanjem od stvarnosti i od rasprave u parlamentu. Ritualni sastanci tzv. državnog vrha u međuvremenu treba da uvere zbunjeno društvo da koalicija zna šta radi, da nije napravljen novi dug od skoro dve milijarde evra, da nema gotovo milion nezaposlenih", naveo je Jovanović.

(Beta)

Pogledajte još