Policija povredila bivšeg košarkaša, polomila mu protezu

Bivši leskovački košarkaš kaže da se incident dogodio 22. februara oko ponoći u popularnom restoranu "Dale“, pred stotinu gostiju, piše "Blic".

Mitić tvrdi da je u momentu izbijanja tuče bio pored orkestra i da je samo zbog radoznalosti nagrabusio.

"Izašao sam da vidim o čemu se radi, ali me je na vratima dočekao pendrek i povici 'veži ga'. Stavili su mi lisice, oborili na pod, a kasnije me ubacili u maricu. Komandira policije poznajem, pa sam ga više puta pitao zašto to radi sa mnom, ali on se nije obazirao i naredio je da me sa ostalima strpaju u maricu i odvedu u policiju", priča Mitić, koji priprema tužbu protiv policije.

Sportista, trener, direktor
Ivan Mitić "Bizon" bio je kadetski reprezentativac Jugoslavije i prvotimac leskovačkog kluba Zdravlje. Bio je trener i direktor ovog kluba, a dobitnik je i godišnje nagrade za najboljeg sportistu u gradu na Veternici, pišu "Novosti".

U policijskoj stanici mu je, kaže, pripalo teško, pa je intervenisala Hitna pomoć.

"Nisu me saslušali, nisu napravili nikakav zapisnik. Posle intervencije Hitne pomoći prišao je policajac i rekao mi da mu je komandir naredio da me vrati kući, a kasnije su me i lično i telefonom više puta molili da ne podnosim prijavu i da ne talasam", objašnjava Mitić za "Blic".

On kaže da je u urgentnom centru konstatovano da ima nagnječenje tri rebra.

"Bol već prolazi, ali poniženje zbog polomljene proteze je strašno. Još gore je što drugu besplatnu protezu mogu da dobijem od države tek u decembru ove godine. Bukvalno mi je onemogućeno kretanje, sedim u kući kao u zatvoru", kaže bivši košarkaš sa skromnom penzijom.

U leskovačkoj policiji je rečeno da se slučaj, po prijavi građana, pažljivo ispituje. Jedan od policajaca koji je intervenisao te noći ispričao je za "Blic" da je Mitić priveden jer je, navodno, pokušao da arbitrira u sukobu.

(Blic, Novosti)

Pogledajte još