Zvezda teško do pobede nad Cibonom

Košarkaši Zvezde su uz dosta muke uspeli da pobede Cibonu i ostanu u trci za prvo mesto na tabeli sa vodećom Igokeom.

Velike probleme Zvezdi zadavala je zonska odbrana Zagrepčana, za koju domaćini nisu imali adekvatno rešenje. Gosti su svaku grešku protivnika u napadu kažnjavali brzim kontrama, a kada se na to doda da su izuzetno bili raspoloženi u šutu, posebno za tri poena, ne čudi što su do kraja meča bili u igri.

Da se ne šali, hrvatski tim je pokazao u 32. minutu kada je imao sedam poena prednosti (77:70), ali su izabranici Vlade Vukoičića predvođeni sjajnim Igorom Rakočevićem uspeli da anuliraju vođstvo rivala. Tokom čitavog susreta vođena je velika borba, a Zvezda je početkom druge četvrtine uspela koliko-toliko da se rezultatski odlepi (32:25).

Crvena zvezda: Cvetković 2, Subotić 2, Rakočević 21, Mitrović, Lazić 3, Simonović 15, Savović 13, Katić 16, Smiljanić, Samardžiski 5, Radivojević 3, Nelson 17.

Cibona: Kus 10, Blesingejm 13, Šarić 9, Marčinković 5, Rozić 8, Jagodić Kuridža 2, Strouberi 31, Nicević 8, Arapović, Kovačević 7.

Ipak, gosti su bili raspoloženi u šutu i sa nekoliko pogodaka sa distance vratili neizvesnost u meč. Posebno raspoložen za igru bio je Amerikanac Deril Strouberi, poigravao se sa Zvezdinom odbranom, posebno u poslednjih 10 minuta, ali kad je bilo najvažnije na 24 sekunde pre kraja promašio je slobodno bacanje i omogućio Zvezdi napad za pobedu.

Pri rezultetu 94:95 Rakočević je preuzeo odgovornost, međutim, nije imao rešenje niti da proigra Katića u reketu, pa je lopta došla do Marka Simonovića koji je šest sekundi pre kraja postigao treću trojku na meču i presudio upornim gostima.

Košarkaši crveno-belih na ovom meču imali su podršku i kolega iz odbojkaške selekcije, koji su prošle nedelje u Novom Pazaru osvojili nacionalni kup.

Narednu utakmicu u Jadranskoj ligi Crvena zvezda igra 11. marta na gostujućem terenu protiv Širokog.

(Tanjug)

Pogledajte još