Osuđen Hrvat povezan sa Šarićem

Martinčić (39), koji bi, po pisanju agencije Prensa Latina, mogao da bude izručen Hrvatskoj, uhapšen je 15. oktobra 2009, pošto su policajci na njegovoj jahti "Maui" pronašli 2.164 kilograma kokaina, poslatog za crnogorsku luku Bar. Reč je, kako se navodi, o najvećoj zapleni kokaina visoke čistoće u istoriji.

Hrvatski državljanin, osuđen za krivično delo nezakonite trgovine opojnim drogama, uhvaćen je u operaciji u kojoj su učestvovali agenti iz Urugvaja, Argentine, SAD i drugih zemalja, prenela je Hina.

Martinčić, koji se u Urugvaju predstavljao kao advokat, uhapšen je zajedno sa grupom "veletrgovaca" kokainom u međunarodnoj policijsko-obaveštajnoj akciji Balkanski ratnik.

Njegova jahta "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom, bila je pre hapšenja usidrena u Jaht klubu de Santjago Vaskez, a urugvajski policajci presreli su je na putu prema otvorenom moru.

Na brodu je pronađeno 50 vreća kokaina koji bi na evropskim ulicama dostigao cenu od 250 miliona evra.

Jahta "Maui" plaćena 265.000 dolara u kešu, krenula je iz Buenos Ajresa ka Baru, ali se zbog oluje na moru pruvremeno zaustavila u Urugvaju, dodaje Hina.

Tanjug

Pogledajte još