Drugarica ubijene Stele Gundelj: Aleksandrovo ponašanje je bilo histerično i nerazumno

Sagovornica "Kurira" kaže da se sa Stelom čula veče pre tragedije.

- Otkako ga je Stela ostavila u decembru prošle godine, Aleksandar ju je danonoćno zvao i pretio joj da će se ubiti. Ona je, puna strpljenja, odgovarala na svaki njegov poziv. Dva dana pre ubistva pristala je i da se vide - iznela je Stelina prijateljica dosad nepoznate detalje slučaja koji i posle 20 dana potresa javnost.

- Išla je s njim na porodične proslave i upoznala je njegove roditelje. Kad su raskinuli, sve vreme je gajio nadu da će se pomiriti. Jednom je čak rekao: "Stela mi šalje pomešane signale i ne znam šta da mislim“. Bio je uzoran student i sportista, ali je pre tragedije bio stalno zabrinut, propušio je i propio se - priča jedan od prijatelja Aleksandra Šundića.

Ona dodaje da joj je drugarica nakon susreta s bivšim dečkom Aleksandrovo ponašanje opisala kao "histerično i nerazumno".

- Zbog toga je 12. februara, samo dvadeset sati pre nego što je nastradala u iznajmljenom stanu na Medakoviću, odlučila da se ponovo sastane sa Aleksandrom. Ručali su u menzi studentskog doma u kojem je Aleksandar živeo. Stela mu je objasnila da je kraj i da nije bila spremna za ozbiljnu vezu. Učinilo joj se da je smiren i da prvi put prihvata ono što mu govori! Te večeri smo se čuli telefonom i ja sam je pitala zašto jednostavno ne prijavi Aleksandra policiji i ne traži sudsku zabranu prilaska. Ona mi je rekla: "Ne želim da zbog mene završi u zatvoru! Neću da ga uništim i nosim na duši" - kaže sagovornica "Kurira".

Aleksandar je, prema rečima naše sagovornice, pre ubistva imao celu noć da razmisli o tome šta bi bilo najbolje da uradi.

- Ujutru je čekao pred vratima njenog stana da Stela krene na posao. Pretpostavljam da je uspeo da je nagovori da se vrati unutra, jednostavno je iskoristio njeno veliko srce da bi je zverski ubio - ispričala je Stelina drugarica.

Izvor: Marija Veličković za Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.