Osiguranje putovanja ili kako da bezbrižno letujete u inostranstvu (1)

Šta domaće osiguravajuće kuće nude putnicima koji kreću u inostranstvo. - Polisa do 30 hiljada evra. – Pokriće u slučaju nesreće I iznendane bolesti. – Za deset dana u Turskoj osam evra osiguranja po osobi. – Što je zapadnije to je skuplje

Ukoliko ozbiljno razmišljate o odlasku na letovanje u Grčku, Tursku, Egipat, Španiju, Tunis, Hrvatsku ili neku drugu turističku destinaciju, dobro će Vam doći naš savet kako da se osećate bezbrižno ukoliko eventualno dođe do potrebe da treba da se obratite lekaru, što niko ne želi, ali što naravno može da se desi. Vodeće osiguravajuće kuće nude povoljne uslove zdravstvenog osiguranja putnika, a na Vama je da odaberete ono što Vam se dopada.

"Zepter osiguranje" iz Beograda nudi paket zdravstvenog osiguranja koji se odnosi na sve slučajeve lečenja - od troškova pregleda i lekova, do hirurških operacija i boravka u bolnici, zatim na prevoz priznatih službi za hitnu pomoć i slično, a bez direktnog plaćanja bolnici i uz neograničeno pokriće troškova lečenja, u slučaju da je reč o putovanju u zemlje članice Evropske unije. Ukoliko je reč o putovanju u ostale zemlje sveta, "Zepter" polisa zdravstvenog osiguranja garantuje osiguravajuće pokriće u iznosu do 30.000 evra. 

Naplata u roku od 24 časa

Prednost "Zepter" zdravstvenog osiguranja u odnosu na druge kompanije je i u tome što nema Call centara koji unesrećene upućuju samo u određene bolnice ili čak u druge gradove. Osiguranik može da ode u najbližu bolnicu koja će mu ukazati pomoć. Ukoliko je reč o malim iznosima za troškove lečenja koje osiguranik može sam da pokrije, potrebno je po povratku u zemlju dostaviti original račun, koji će u roku od 24 sata biti refundiran.

U odnosu na druge slične polise naši osiguranici nemaju nikakvo učešće u troškovima lečenja (kod drugih osiguravača osiguranik u svakoj zdravstvenoj intervenciji učestvuje sa minimum 50 evra); obraća se najbližem lekaru ili bolnici i u slučaju iole većih bolničkih troškova na osnovu pokazane polise "Zepter" osiguranja bolnica se nama obraća za davanje garancije za plaćanje troškova lečenja našeg osiguranika, te se sva daljnja plaćanja vrše direktno bolnici - kaže Boško Dimitrijević, pomoćnik generalnog direktora "Zepter osiguranja "

Kartica Euro 26 

- Za zemlje koje kao uslov dobijanja vize traže polisu sa neograničenim pokrićem imamo polisu koju reosiguravamo kod AXA zdravstvenog osiguranja (po prošlogodišnjim bilansima najveći evropski osiguravač). Svi putnici najveće domaće turističke agencije Kon Tiki, u ceni aranžmana, imaju obuhvaćenu polisu zdravstvenog osiguranja, kao i paket usluga osiguranja turističkog aranžmana (povrede za vreme trajanja osiguranja, gubitak ili oštećenje prtljaga, povrat para u slučaju opravdanog odustajanja od aranžmana... ).

Zepter osiguranje zajedno sa omladinskom organizacijom Euro 26, velikom broju korisnika ove omladinske kartice omogućava da potpuno sigurno i bezbedno putuju po svetu. U okviru godišnje članarine, svi članovi dobijaju osiguranje od posledica nesrećnog slučaja - svuda i na svakom mestu, 24 časa dnevno, kao i popust na zdravstveno osiguranje u inostranstvu.

- Od početka rada ove vrste osiguranja (2002. godine) do sada je našu polisu prihvatilo više od 250 hiljada građana koji su, zahvaljujući tome, potpuno bezbrižno i sigurno realizovali svoja privatna i poslovna putovanja. U 2005. godini, premija zdravstvenog osiguranja u inostranstvu u odnosu na 2004. godinu povećana je za 200 odsto, tvrdi Dimitrijević. ("Pregled")

»U nastavku: Cenovnik po geografiji 

Pogledajte još