Dirljiva priča iz njujorškog metroa: Gej par usvojio bebu koju su pronašli na stanici

Kada se pre 12 godina dramaturg Piter Merkurio javio na telefon, nije moga ni da pretpostavi da će mu upravo taj poziv promeniti život. Jedne večeri u avgustu, Pitera je pozvao njegov dečko Danijel Stjuart koji se nalazio na stanici njujorškog metroa gde je otkrio najdivnije otkriće ikada.

- Pronašao sam bebu. Nazvao sam 911, ali mislim da mi ne veruju, jer niko još uvek nije došao. Odmah dođi ovamo, zaustavi policijski auto, učini bilo šta - govorio je Piteru njegov uznemireni dečko Danijel.

U decembru 2000. godine Piter i Danijel su se pojavili na sudu kako bi ispričali svoju verziju događaja, a sudija ih je upitao da li bi želeli da usvoje bebu. Danijel, po zanimanju socijalni radnik, istog trenutka je odgovorio da žele, prenosi "The Huffington Post".

- Kad imamo napuštenu bebu, želimo da joj što pre nađemo dom - rekao je sudija koji je imao predosećaj da bi Piter i Danijel želeli da usvoje malenog Kevina.

Iako je njihova priča imala srećan završetak, pre svega za nesrećnu napuštenu bebu, neki su ipak kritikovali ovu odluku suda smatrajuću da gej parovi ne bi trebalo da usvajaju decu.

Piter Merkurio je o ovom iskustvu napisao scenario nazvan "Found: A True Story" čiji tizer možete pogledati u nastavku...

Izvor: Index.hr

Pogledajte još