Advokat: Uroš Mišić će se predati policiji

"Pošto već imam neka zakazana suđenja, sutra uveče ću doneti odluku da li ćemo u policiju otići u utorak ili u sredu i prethodno ću se javiti šefu policije kako bi ugovorili vreme saslušanja", kazao je Borović.

On je rekao da je , pošto su se za razliku od prošle sedmice "strasti sada smirile", Mišić odlučio da se dobrovoljno javi policiji, jer ne želi da sebi otežava situaciju.

"Želimo da dobrovoljnim odlaskom u policiju otklonimo razlog za pritvor - opasnost od bekstva. Ne znam šta će Mišić reći policiji, ali znam da on to delo nije izvršio (remećenje javnog reda i mira)", napomenuo je Mišićev advokat.

Mišić je bivši osuđenik koji je počerkom decembra amnestiran i pušten iz zatvora u kome je proveo tačno pet godina.

Bio je dva puta prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

U nedavnoj tuči koja se dogodila u klubu "Plastik", Mišić se navodno s drugovima tukao protiv američkih marinaca koji čuvaju ambasadu SAD u Beogradu.

Bio je pozvan na saslušanje u policiju prošlog ponedeljka u svojstvu građanina, ali se nije pojavio, jer je, kako su naveli njegovi advokati, bio zastrašen medijskom hajkom.

U međuvremenu, zbog skrivanja i neodazivanja pozivima, Mišićev status se promenuo u osumnjičenog, ali njegov branilac Borović nije danas želeo to da potvrdi, navodeći da to nije bitno, jer će se on sigurno odazvati policiji.

Tanjug

Pogledajte još