Srđan Dragojević spreman za parlament

"Niko mi još zvanično nije rekao da sam poslanik. Začuđen sam koliko se o tome piše po medijima, a ja još ne znam", rekao je on.

Ipak, kako je kazao, sasvim je spreman da uđe u Narodnu skupštinu.

"Ja sam ozbiljan čovek. Kada sam pristao da budem na listi, podrazumeva se ta mogućnost, mada mi nije delovalo realno, jer sam nisko na listi", objasnio je režiser.

Dragojević je istakao svoj "generalni stav da je neefikasno kukati kako nam profesionalni političari kroje sudbinu" i da je bolje da "specijalisti iz različitih oblasti daju svoj doprinos".

"Ako se moj ulazak u Skupštinu realizuje, trudiću se da pomognem u kulturi, u oblastima za koje sam stručan", rekao je on, navodeći da je čudno što ljudi kritikuju "stručnjake opšte prakse", a istovremeno "reaguju sa animozitetom" kada se angažuje neko kao on, sa konkretnim realizovanim opusom.

Što se tiče aktuelnog stanja na našoj kulturnoj sceni, Dragojević je ocenio da je "polovina afera i skandala izazvana političkom borbom, a kultura bi morala da ostane izvan toga".

Dragojević je pomenuo slučaj predstave "Konstantin", i ukazao da je "meriti honorare umetnicima - neprimereno", dodavši da zna da su mnoge kolege iz teatara po Srbiji imali i veće honorare od ovoga sada u Narodnom pozorištu u Nišu.

Tanjug

Pogledajte još