Rad sa igračem manje uzeo bod Zvezdi

Crvena zvezda povela je u 45. minutu golom Nenada Milijaša iz jedanaesterca, a izjednačio je Uroš Đurđević u 66. minutu.

Zvezda je ostala druga na tabeli Super lige sa 35 bodova, dok se Rad vratio na peto mesto sa 27 bodova.

Prvi šut u okvir gola Zvezda je imala tek u 36. minutu, a u prvih 20-ak minuta bila je potpuno nadigrana.

Rad je imao tri izgledne šanse u prvih 10 minuta, u kojima su Marko Adamović, Uroš Đurđević i Nikola Raspopović prodirali u šesnaesterac, ali se nisu najbolje snašli iz blizine.

Zvezda se oslobodila inicijative Rada posle pola sata igre, a u 36. minutu je šutirala u okvir gola kada je Filip Kljajić odbranio šut Luke Milivojevića.

Crveno-beli su poveli u 42. minutu kada je golman "građevinara" Kljajić srušio Filipa Kasalicu u šesnaestercu, zbog čega je dobio crveni karton, a sudija je dosudio penal, koji je sigurno izveo Milijaš.

Trener Rada Marko Nikolić je umesto Kljajića uveo mladog golmana Aleksandra Jovanovića, a morao je da izvezde i Milana Prša.

(old_image)

Zvezda je u preostalom vremenu imala pokušaj Milijaša i Ognjena Mudrinskog, koji je posle kornera poslao loptu preko gola.

Prvo poluvreme produženo je za devet minuta zbog tri duža prekida posle sudara igrača.

Drugo poluvrme Zvezda je započela inicijativom, konstanto je napadala i imala dobre šanse. Najbolju je imao Mudrinski, kada je Jovanović nogom odbranio njegov šut.

Rad je igrao na kontranapde iz jedne od retkih akcija došao je do izjednačenja, kada je Ćirković fantastično centrirao, a Đurđević je glavom smestio loptu u mrežu.

Zvezda je posle toga imala nekoliko izglednih prilika, a većinu napada započinjao je Nikola Petković. Pokušavali su Milijaš i Milivojević, ali je "građevinare" spasaa raspoloženi rezervni golman Jovanović.

U nadokandi vremena Rad je imao polu-priliku kada je Miloš Stanojević preterčao gomana Zvezde Bobana Bajkovića, ali je otišao previše u stranu.

Zvezda je poslednji put zapretila u poslednjem minutu nadoknade vremena posle kornera, kada je prvo Petković šutirao, a zatim u gužvi i još igrača Zvezde, ali nisu uspeli da pogode mrežu.

Beta

Pogledajte još