Svetskom premijerom filma Falsifikator završen Fest

Autor nagradjenog filma nije prisustvovao uručenju priznananja, diplome i novčanog dela od 2.000 evra, koje je umesto njega primio ambasador Izraela Jozef Levi.

Direktor direkcije Festa Dragan Marinković kazao je ranije na konferenciji za novinare da je do petka, 1. marta, bilo prodato više od 90.000 ulaznica za taj filmski festival i da je najgladaniji film Vudija Alena "Rimu s ljubavlju".

Marinković je rekao da je broj prodatih karata nešto manji nego prošle godine i da je to pretežno zbog toga što za ovogodišnji Fest Bilet servis nije prodavao karte.

Umetnički direktor Festa Borislav Andjelić naveo je da je program ove godine sticajem okolnosti i zahvaljujući timskom radu bio veoma dobar, jer su organizatori uspeli da obezbede filmove koje su želeli, kao i da zadrže tradicionalne korene festivala.

"Uspostavlja se dobar odnos Festa i s domaćom filmskom scenom jer smo imali premijere filmova domaćih autora, 'Krugovi' (reditelja Srdana Golubovića) i 'Falsifikator' (reditelja Gorana Markovića), debitantsko ostvarenje 'Ljubav dolazi kasnije' (reditelja Hadži-Aleksandra Djurovića), a prikazan je i dokumentarac 'Albertov put' (reditelja Predraga Bambića)", dodao je Andjelić.

Na ovogodišnjem Festu prikazano je 75 filmova, medju kojima i devet u takmičarskom programu "Evropa van Evrope".

(Beta)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.