Lekar ženu pogrešno lečio, pa joj rekao da se žali "Vodovodu"

Prema pisanju Blica lekari su Gordanu lečili od zapušenja creva, davali su joj infuziju i klizmu, a tek kada su se s istim simptomima povraćanja, mučnine i problema s vidom na infektivnom odeljenju pojavili i njeni rođaci Ivan i Dejan Zučković, kod kojih je jela otrovano meso, lekari su posumnjali da su oboleli od botulizma i sve troje poslali su za Kragujevac

"Tri dana držali su me u bolnici u Čačku, na hirurgiji, i lečili od zapušenja creva, a meni je svaki dan bilo gore. Nisam videla, nisam mogla da gutam, malaksala sam. Ni vodu nisam mogla da pijem. Pokušala sam lekarima da objasnim da mi je sve teže, da ne vidim. Niko me nije slušao. Iz bolesničkog kreveta zvala sam telefonom našeg mladog prijatelja lekara koji radi u Beogradu i opisala mu simptome. On je rekao da sam sigurno obolela od botulizma, da sam se otrovala i da tražim infektologa"
, kazala je ona Blicu.

Snimali su je na rendgenu i rekli da boluje od zapušenja creva, dali joj infuziju i klizmu. Otpuštena je u subotu 23. februara, a za terapiju je dobila parafinsko ulje i čepiće.

Bilo mi je sve lošije i javila sam se u utorak na kontrolu. Zadržali su me u bolnici, i rekli da će me poslati na snimanje u Kraljevo. Uporno sam govorila da ne vidim, tražila sam očnog lekara. On nije radio i dežurna lekarka je obavestila neurologa da se žalim da gubim vid.

Kad sam neurologu rekla da ne vidim, odgovorila mi je da ni ona mene ne vidi kad skine sočiva i "da se žalim vodovodu", kaže Gordana.

Infektolog kragujevačke klinike dr Zoran Todorović potvrdio je da pacijenti iz Ivanjice boluju od botulizma.

"Bolest je kasno prepoznata i prošlo je dosta vremena. Postoji serum koji je trebalo da prime, ali oni su se javili tek posle osam dana"
, kaže Todorović

(Blic, B92)

Pogledajte još