Prozivka: Vučić danas saopštava imena odgovornih za aferu "mleko"

Povodom ovih najava, ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže da je već ponudio svoju ostavku Aleksandru Vučiću.

"Nikada se u životu ničega nisam plašio, pa ni smene. Već nekoliko puta sam nudio ostavku"
, rekao je Knežević za Blic.

Na sednici predsedništva SNS nije bilo reči o rekonstrukciji vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste u radu, rekao je potpredsednik stranke Igor Mirović i ocenio da Demokratska stranka (DS) vodi monstruoznu kampanju protiv poljoprivrede i interesa Srbije.

"NIje bilo reč o rekonstrukciji vlade, već o razmerama štete koju čini dobro osmišljena propaganda DS-a", rekao je Mirović i dodao da se razgovaralo i o onima koji su načinili propuste u radu i koji je trebalo da informišu javnost o tome šta se dešava.

On je ponovio da ne može da govori o imenima, ali da je reč i o ministrima, kao i drugima koji su činili propuste a nisu članovi stranke ali su uključeni u sistem rada ministarstava.

"Naša stranka će nakon odluke Predsedništva pažljivo analizirati rad svih državnih organa, ministara a posebno u resorima koji su danima na meti ove hajke. Želimo da utvrdimo sve propuste kojih je bilo i u ponašanju službenika i zvaničnika kojih je bilo u pojedinim ministarstvima i da utvrdimo odgovornost", naveo je Mirović.

On je dodao da SNS želi istinu o svim temama i odgovornost onih koji su svojim neznanjem, nestručnošću ili nesnalaženjem počinili štetu Srbiji.

Upitan zašto odmah ne saopšte imena i mere, Mirović je odgovorio da će Vučić javnost o tome obavestiti u ponedeljak, jer se želi da se u sledeća dva dana prikupe svi relevantni podaci i donesu prave odluke koje će biti predstavljene javnosti. Odgovarajući na pitanja da li su ministri poljoprivrede i kulture Goran Knežević i Bratislav Petković ponudili ostavke i da li se na Predsedništvu govorilo o konkretnim imenima Mirović je odgovorio odrično.

Govoreći o aferi sa aflatoksinom potpredsednik SNS je rekao da Demokratska stranka vodi monstruoznu kampanju usmerenu protiv interesa Srbije, privrede, poljoprivrede i seljaka, a da je deo te kampanje i informacija da je u Nemačku izvežen zaraženi kukuruz.

Većina stranaka i vladajuće većine i opozicije saglasna je da bi u Skupštini Srbije trebalo da se raspravlja o ispravnosti mleka i situaciji koja je nastala u javnosti nakon sumnje da su određene količine mleka aflatoksične. Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanovć smatra da je to prilika da se eventualno donesu i neka obavezujuća akta.

„Suštinski parlament ne debatuje radi debate. On debatuje da bi dobio neke akta, koje će biti obavezujuća za izvršnu vlast. I zato su ministri sluge. Mislim da će rezultat te rasprave ići u tom smislu. Javnost je već informisana previše kontraverznim informacijama i napravila se neprijatna atmosfera. Parlament treba da služi uvođenju reda u pitanja koja su imala anarhičnosti i stvaranja panike“, kaže Đukić Dejanović.

(B92)

Pogledajte još