Porodice poginulih radnika RTS-a predale nove dokaze

BEOGRAD, 30. aprila 2009. (Beta) - Porodice radnika Radio-televizije Srbije (RTS) poginulih u NATO bombardovanju 1999. godine predale su u četvrtak Specijalnom tužilaštvu nove dokaze vezane za taj slučaj, zahtevajući obnovu i proširenje sudskog postupka i na druge odgovorne pojedince i institucije.

Majka jednog od nastradalih radnika RTS-a Žanka Stojanović rekla je novinarima da je tužilaštvu predato svedočenje potpukovnika u penziji Lakića Đorovića, kao i izvestan broj dokaza do kojih se došlo nakon objavljivanja knjige "Tišina u Aberdarevoj".

"Očekujemo da sud počne da radi svoj posao, da izađe na videlo da su ljudi bili ostavljeni da izginu", rekla je Stojanovićeva i navela da porodice stradalih RTS-a traže da ministar odbrane Dragan Šutanovac "održi obećanje" i pronađe dokument o presretnutim razgovorima pilota NATO-a.

Šutanovac je nedavno negirao da to ministarstvo poseduje takve dokaze i najavio da će zatražiti sudsko ispitivanje Lakića Đorovića koji je prošle nedelje objavio da ta institucija krije dokaze o vlastitoj upletenosti i o krivici vojnog vrha za smrt 16 radnika RTS-a.

Pogledajte još