Tragedija u Njujorku: Preminula i beba bračnog para koji je poginuo na putu za porodilište

Ajsak Ejbraham, portparol jevrejske zajednice, saopštio je da je dečak izdahnuo jutros oko pola šest. Policija traga za vozačem BMW-a i putnikom koji je pobegao trčeći nakon što je udario u taksi vozilo, u kome je nastradao mladi bračni par.

Nakmen i Rejzi Glober, oboje stari 21 godinu, poginuli su u taksiju u koji je, nešto posle ponoći, u Bruklinu udarilo drugo vozilo.

U sudaru dva automobila, motor taksija je završio na zadnjem sedištu, gde je sedela Rejzi, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, a nakon udara je izletela iz vozila. Njeno telo odletelo je ispod parkirane prikolice kamiona, izjavio je svedok koji je dotrčao na lice mesta posle sudara. Nakmen je bio prikovan u automobilu, a spasilačka ekipa morala je da odseče krov automobila kako bi ga izvadili.

Kad su dovezeni u bolnicu, saopšteno je da su preminuli usled fizičkih povreda. Lekari su uspeli da carskim rezom porode Rejzi, koja je tada već proglašena mrtvom. Njihovi prijatelji kažu da je beba bila teška oko dva kilograma.

Nesreću je preživeo i taksista, a vozač i suvozač iz automobila koji ih je udario pobegli su pešice s mesta nesreće i policija za njima traga.

Policija saopštava da je vlasnik na koga se vodi BMW-a, Takija Vok (29), i koji se nije nalazio u automobilu u trenutku nesreće, u nedelju uhapšen zbog optužbe za proneveru osiguranja.

Globerovi su pripadnici jevrejske zajednice u Bruklinu.

- Ovo je stravična, stravična tragedija. Bilo im je to prvo dete. Nemam reči, uopšte ne znam što bih rekao - kazao je rabin Bernard Frejlih, čelnik te zajednice.

Globerovi su se venčali pre godinu dana, i otpočeli život u Vilijamsburgu, u kome je Rejzi odrasla, u istaknutoj rabinskoj porodici. Nakmen je pripadao porodici koja je osnovala modnu liniju za ortodoksne Jevreje, i studirao je na rabinskom koledžu.

- Rejzi se nije dobro osećala u subotu, tako da su odlučili da odu u bolnicu - izjavila je Sara Glober, Nakmenova rođaka.

Po jevrejskim zakonima sahrana se obavlja što je pre moguće. Samo nekoliko sati posle smrti Nakmena i Rejzhi, najmanje hiljadu ljudi se oprostilo od njih na groblju pored sinagoge Kongregacije Jetev Lev D’Satmar. Još jedna služba održaće se u Monsiju, u Nakmenovom rodnom gradu.

Izvor: Blic

Pogledajte još