Vučić: Odgovorni za aferu "Mleko" sutra lete sa funkcije

Vučić je tokom gostovanja u "Oko" magazinu rekao da je zamerio ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću što je povećao granicu dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 odsto po kilogramu, ali istakao da je korektno od njega što je ponudio svoju ostavku.

On je najavio da će se ta granica već za 15 dana vratiti na 0,05.

"Predložiću rekonstrukciju Vlade"

Prvi potpredsednik Vlade i lider Srpske napredne stranke rekao je i da je spreman da se, čim bude poznato da li smo dobili datum za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, razmotri i mogućnost izlaska na izbore.

"Predložiću premijeru Ivici Dačiću da razmotrimo i mogućnost rekonstrukcije Vlade i mogućnost izbora ukoliko nismo zadovoljni radom pojednih ministara", objasnio je Vučić, prenosi RTS.

Vučić je izjavio i da će sutra smeniti zbog neposredne odgovornosti i nečinjenja direktora Uprave za zaštitu bilja, direktora Uprave za veterinu i još dve osobe.

On je rekao da je mleko u prodavnicama sasvim sigurno zdravo i da do sada nije bilo slučajeva trovanja, ali da su načinjeni ozbiljni propusti i zbog toga će da nadležnih organa biti analiziran.

Vučić je izjavio da će se do 15. marta sa koalicionim partnerima razmatrati rad svih ministara pa i njegov.

(Izvor: RTS, Blic)

Pogledajte još