Kuršumlija: Učenici bacili dnevnike u reku

Pripadnici policijske stanice u Kuršumliji, kako piše portal Južne vesti, identifikovali su učenike koji su navodno zbog velikog broja neopravdanih izostanaka ukrali nekoliko školskih dnevnika i bacili ih u reku.

Kuršumlijska Gimnazija, u čijem sklopu se nalazi i srednja Ekonomska škola, kako piše portal, nema video nadzor i reflektore i zato lopovima nije bilo teško da počine ovo krivično delo.

Pre samo nekoliko meseci, navodi portal, u Kuršumliji je zabeležen i napad na srednjoškolca koji se javno deklarisao kao homoseksualac, i to unutar same škole.

Povrenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić utvrdila je nakon postupka da je škola napravila propuste i naložila posebne mere Ekonomskoj školi u Kuršumliji, radi sprečavanja diskriminacije i nasilja. Istragu povodom ovog slučaja, kako se navodi, vodi i zaštitnik građana Saša Jankoviić, kao i osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

Ni jedna škola nema noćnog čuvara, ali zato ima po jednog školskog policajca, što je malo, sudeći prema pojačanom nasilju u kuršumlijskim osnovnim i srednjim školama u poslednje vreme, naveo je portal Južne vesti.

(Južne vesti, Tanjug)

Pogledajte još