Čavesovo stanje pogoršano

"Trenutno imamo pogoršanje disajnih funkcija zbog njegovog slabog imuniteta i opšteg stanja", kazao je Viljegas, koji je pročitao saopštenje vojne bolnice u Karakasu emitovano u svim medijima u zemlji, prenose svetske agencije. "On trenutno boluje od nove i teške infekcije", dodao je.

Čaves (58) se vratio u Karakas pre dve nedelje i smešten je u bolnicu u venecuelanskoj prestonici nakon dvomesečnog boravka u Havani, gde je podvrgnut četvrtoj operaciji raka od 2011, kada je utvrdjeno da boluje od karcinoma u predelu karlice.

Čaves je podvrgnut "veoma jakoj hemoterapiji, pored drugih dodatnih tretmana", kazao je ministar komunikacija. "Njegovo kliničko stanje veoma je delikatno", dodao je.

Čavesu, koji je na vlasti u Venecueli od 1999, uradjena je traheotomija kako bi mogao da diše posle respiratorne infekcije.

Više stotina pristalica opozicije u Venecueli okupilo se u nedelju u Karakasu tražeći od vlade da im saopšti detalje o zdravstvenom stanju predsednika Uga Čavesa. Opozicija smatra da vlasti ne govore istinu o Čavesovom zdravlju.

(Beta)

Pogledajte još