"Romantikom" do Palića za Prvi maj

PALIĆ - Beograđani koji se još uvek nisu odlučili gde i kako će proslaviti Međunarodni praznik rada, imaju priliku da sutra na prvomajski uranak otputuju vozom "Romantika" do Palićkog jezera.

Muzejski voz iz beogradske stanice kreće u 06.55 časova, a cena karte za odrasle je 676 dinara u trećem razredu, 812 u drugom i 974 dinara u prvom razredu, saopštile su "Železnice Srbije".

Deca od 6 do 14 godina i penzioneri plaćaju kartu 487 dinara bez obzira na kolski razred, a povratak sa jezera je planiran u 17.40 sati.

Putnici će imati dovoljno vremena da posete Zoološki vrt na Paliću i botaničku baštu, a lokalna Turistička organizacija nudi mogućnost obilaska jezera u pratnji turističkog vodiča.

"Romantika" će drugog dana prvomajskih praznika saobraćati do Sremskih Karlovaca, gde putnici mogu obići Patrijaršijski dvor, Magistrat i Bogosloviju fontanu "Četiri lava".

Zainteresovani mogu posetiti i čuvenu Karlovačku gimnaziju, riznicu Srpske pravoslavne crkve, Kapelu Gospe od mira, Stražilovo i grob Branka Radičevića, a imaće priliku da probaju i vino iz najstarijih vinarija u tom kraju Srbije.

Voz sa glavne železničke stanice Beograd polazi u 8.50 sati, a povratak iz Sremskih Karlovaca u glavni grad planiran u 20.15 časova.

Cena karte za odrasle je 462, 555 i 666 dinara u zavisnosti od kolskog razreda, a za decu od 6 do 14 godina i penzionere 333 dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.rtv.rs

Pogledajte još