Dve mazde ispred kuće direktora Javnog preduzeća

Prema navodima Pištaljke, Homana službeni vozač odvozi i dovozi s posla „mazdom 6“, a ispred kuće ga čeka i „mazda CX7“ kupljena 2011. godine za ETV kao jedan od tri terenska automobila.

Taj automobil registarske oznake BG 281-EĆ ekipa Pištaljke u dva navrata slikala je ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje Homan, oba puta radnog dana i u toku radnog vremena, što može značiti da ga direktor koristi za privatne svrhe, zaključuju na ovom portalu.

Vladimir Homan je na čelo preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ došao kao kadar stranke G17 plus i njen bivši poslanik (da i dalje ima obaveze prema toj stranci svedoči podatak da joj je u poslednje dve godine uplatio 208.000 dinara).

URS: Vratiti jedan automobil

- Ne razumemo zašto bi bilo kome bila potrebna dva automobila. Ako je istina to što je objavila Pištaljka, Homan treba da vrati jedan automobil - rekao je za “Blic” Marko Selaković, portparol URS-a.

On je dodao da organi upravljanja preduzeća treba da ispitaju korišćenje službenih automobila.

Homan nije negirao da koristi dva automobila.

„Službeni automobil ‘mazda‘ registarskih oznaka BG 281-EĆ koristi direktor i rukovodstvo preduzeća, a takvih je tri vozila, i upotrebljavaju ih direktor, zamenik direktora i Sektor tehnike za potrebe službenih putovanja (...). I ovo vozilo i ostala vozila mogu se koristiti zbog uštede i bez vozača. Inače, za svakodnevni dolazak i odlazak sa posla direktora prevozi vozač sasvim drugim autom.“

Homan navodi i da se u voznom parku JP ETV nalaze 32 vozila, i to uglavnom terenske „lade nive“, „što ne zadovoljava potrebe poslovanja preduzeća sa preko 260 zaposlenih, a naročito nedostaju specijalizovana terenska vozila, koja kao osnovno sredstvo rada moraju da budu na raspolaganju za više od 260 emisionih objekata koji su u sistemu ETV i obilaze se redovno zbog održavanja sistema u funkciji“.

Direktor nije objasnio zašto terenska „mazda CX7“ onda stoji ispred njegove zgrade umesto da služi tehničarima za obilazak predajnika.

Izvor:Pištaljka, Blic

Pogledajte još