Sedam najčešćih ženskih laži

1. Nisam ljuta.

Naravno da je ljuta i to joj piše na licu, ali ne želi reći istinu, jer u tom trenutku ne želi da se svađa niti raspravlja.

2. Nije me briga.

Ovo je vrlo slično onome da nije ljuta. Naravno da ju je briga, inače to ne bi spominjala. Još jednom malo bolje pogledajte njen izraz lica i govor tela.

3. Nisam ništa jela ceo dan.

Hm, malo tačnije objašnjenje bilo bi da nije jela ručak s povrćem, voće ili integralno pecivo, ali našlo se vremena za komad pice i celu čokoladu zbog stresa u kancelariji.

4. Idem na dijetu.

Ispada kao da je lagala, jer dijeta počinje od sutra. Taj dan se baš isprečio rođendan od koleginice na poslu ili neki drugi važan razlog.

5. Bilo je na sniženju.

Ako je pitate koliko je koštala nova majica, torba ili cipele, možda ćete čuti da je bilo vrlo povoljno i na sniženju. Zapravo je za nju u pitanju samo dobra cena i činjenica da konkretna torba savršeno odgovara uz cipele koje je kupila prošlog meseca.

6. To je detetu potrebno.

Kupila je još jedne cipele detetu, jer one prve nisu dovoljno lepe ako, na primer, ide u pozorište? U muškom svetu to je potpuno nepotrebno, ali to je samo jedna od mnogobrojnih razlika među polovima.

7. Ovo mi se slaže uz svu garderobu.

Kada žena kupi komad odeće ili modni dodatak, a želi da se opravda, rećiće da joj se to apsolutno slaže uz svu garderobu i može da se nosi u svakoj prilici, iako zapravo nije tako.

Izvor: B92, Tportal

Pogledajte još