Niko ne obara cenu „Interkontinentala“

Ministar trgovine, turizma i usluga, Bojan Dimitrijević, izjavio je da postoji interesovanje značajnih hotelskih lanaca u svetu za privatizaciju beogradskog hotela "Interkontinental" i da niko u zemlji nema nameru da obori cenu hotela. On je, na konferenciji za novnare u Međunarodnom pres centru Tanjuga, komentarišući "slučaj Interkontinental", rekao da međunarodni tender za taj hotel treba da garantuje dolazak vrlo renomiranih hotelskih lanaca.
Postoji interesovanje nekoliko hotelskih lanaca, među njima i "Interkontinentala", a svako ima prvao da učestvuje na tenderu ukoliko zadovoljava uslove, kazao je Dimitrijević. On je dodao da postoji saglasnost ministarstava za privredu, za finansije i za turizam, Agencije za privatizaciju, menadžmenta kompanije "Geneks" i privatizacionih savetnika u kom pravcu treba da se odvija restrukturiranje te kompanije čiji je deo i hotel "Interkontinental". Hotel "Interkontinental" od prošle sedmice više nije deo britanske hotelske grupacije "Intercontinental Hotel Group", jer je na inicijativu rukovodstva beogradske kompanije "Internacional CG", koja je vlasnik tog hotela, raskinut ugovor s tom međunarodnom korporacijom.
Vlada Srbije razmotriće mogućnost interventnog uvoza šećera ako se nastavi problem nestašice, najavio je juče ministar trgovine, turizma i usluga. Dimitrijević je rekao da, prema nalazima poljoprivredne inspekcije, šećera na zalihama ima dovoljno, a da je moguće da postoji ilegalni izvoz, čime treba da se pozabave policija i carina. Prema rečima Dimitrijevića, Vlada je učinila sve kako bi obezbedila što bolju kontrolu prometa šećera i zadovoljila stroge kriterijume Evropske unije. (“Pregled”)

Pogledajte još