Svi računi DS-a u blokadi

U dopisu sekretarke Demokratske stranke Tamare Tripić upućenom članovima Glavnog i Pokrajinskog odbora, kao i okružnim, gradskim i opštinskim odborima stranke, navodi se da su svi računi DS u blokadi u svim bankama od 4. marta, saznaje "Danas".

Računi su blokirani jer je DS za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit kod RBV, a "u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja“, te je "banka pokrenula postupak prinudne naplate".

"Blokada računa podrazumeva da će banka (RBV) skidati sva sredstva sa svih računa u svakom trenutku dok potpuno ne namiri sva dugovanja koja imamo prema njoj. Trenutno dugujemo 335.390.000 dinara. Da bismo izmirili ovaj dug, Demokratska stranka mora da da garancije, odnosno finansijska obezbeđenja, kako bi nam bio omogućen reprogram kredita na 36 meseci i skinuta blokada sa svih računa. Molimo Vas da razumete situaciju u kojoj se od danas Demokratska stranka nalazi i da ne predviđate i ne pravite bilo kakve troškove, jer ćemo takvim poslovanjem prekršiti Zakon", navodi se u dopisu Tripićeve upućenom odborima 4. marta.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, u izjavi za "Danas" podseća da su demokrate, kao i mnoge druge stranke, uzele kredit od banke za potrebe izborne kampanje 2012. godine.

"S obzirom na to da su kampanje skupe, uzeli smo kredit od Razvojne banke Vojvodine. U iščekivanju dozvole od Ministarstva finansija da garancija za otplatu kredita budu budžetska sredstva koja DS prima zahvaljujući broju poslanika u parlamentu, došlo je do ove blokade. DS se obratila Ministarstvu pre dva meseca. Nadam se da je reč samo o proceduralnom zastoju, koji će biti otklonjen u najskorije vreme“, navodi Jerkov.

(Izvor: Danas)

Pogledajte još