Crvena zvezda: Regularnost Jadranske lige je dovedena u pitanje!

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu saopštio je da će direktan plasman u to takmičenje izboriti pobednik ligaškog dela Jadranske lige, kao i pobednik fajnl-fora regionalnog takmičenja, ali samo pod uslovom ukoliko klub ispunjava uslove za B licence najelitnijeg klupskog takmičenja.

"Ovakvo naknadno tumačenje propozicija nikoga ne može da ostavi ravnodušnim, jer ovo što se dogodilo u Jadranskoj ligi ove sezone nigde se nije desilo. Videćemo kako će se dalje razvijati situacija, jer sve ovo ne ide u prilog regularnosti lige i postavlja pitanje odgovornosti ljudi koje vode regionalno takmičenje. Detaljniju
analizu svega imaćemo u narednim danima",
navodi se u saopstenju direktora KK Crvene zvezde.

U saopštenju se dodaje da će klub sa Malog Kalemegdana i pored dodatnih tumačenja i menjanja propozicija, svoju energiju usmeriti ka borbi za što bolji plasman u Jadranskoj ligi.

"Crvena zvezda svu svoju energiju usmerava na završnicu Jadranske lige, jer ćemo se boriti dokle god bude postojala i teoretska mogućnost da na kraju ligaškog dela takmičenja osvojimo prvo mesto", piše u saopštenju Ristovića.

Kriterijumi za dobijanje B licence Evrolige su da hala prima minimum 5.000 gledalaca, kao i da nije udaljena više od 100 kilometara od aerodroma, a pored toga grad u kom se nalazi klub mora da ima minimum dva hotela sa četiri zvezdice i da je prijavljen za Jadransku ligu.

Beta

Pogledajte još