Vermezović: Želimo nastavak pobedničkog ritma u Borči

BSK i Partizan će sutra od 13 sati u Borči igrati odloženu utakmicu 16. kola Super lige Srbije. Taj meč trebalo je da se odigra prošlog utorka, ali je odložen zbog lošeg terena na Vizelj parku.

"Uoči te utakmice rekao sam da je to početak trke od 15 finala. Šteta što je bila odložena, jer bismo sada imali sedam dana da se pripremimo za duel sa Jagodinom. Želimo da ostanemo u pobedničkom ritmu, da pokažemo da možemo bolje nego na subotnjoj utakmici protiv Donjeg Srema", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u subotu na svom terenu, u utakmici 17. kola pobedio Donji Srem sa 2:0, dok je BSK izgubio na gostovanju protiv Slobode sa 0:1.

Vermezović je rekao da njegovom timu neće biti lako u Borči, iako su mnogi upisali Partizanu tri boda. Ako crno-beli pobede steći će osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, koja je u nedelju odigrala nerešeno 1:1 sa Radom.

Trener petostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je da ne želi da se naslađuje tuđom nesrećom i da veruje da prvenstvo još nije gotovo.

"Ne sviđa mi se to što se predviđa, to nije u redu. Niko ne može da kaže da je 13 kola pre kraja prvenstvo gotovo. To nije samo trka Partizana i Crvene zvezde, u opticaju je mnogo bodova. Ne želim da se naslađujem tuđom nesrećom, oni su naši sportski neprijatelji. Danas, sutra i mi možemo biti u istoj situaciji", rekao je on.

"Igrači znaju da prvenstvo nije gotovo i da nikoga ne smeju da potcene. Kada matematički prvenstvo bude rešeno onda je gotovo. Vojvodina je opasna, Jagodina, Sloboda, biće tu još utakmica. Neću dozvoliti igračima da se opuste. Ne možemo da uđemo u meč sa stavom da imamo pravo na kiks, to je plus na tabeli ali ne postoji prednost koja se ne može ispustiti", dodao je Vermezović.

U ekipi Partizana sutra neće biti Aleksandra Miljkovića i Milana Smiljanića, koga će zameniti Saša Marković. Upitan da li će Nikola Ninković biti u sastavu, pošto je utakmicu protiv Donjeg Srema odgledao sa tribina, Vermezović je potvrdno odgovorio.

Mediji su spekulisali da je mladi reprezentativac Srbije kažnjen jer je zakasnio u karantin.

"Mnoge informacije koje se pominju po medijima nisu tačne. Dogovorili smo se da sam objasni o čemu je reč. Nije tačno da je novčano kažnjen što je zakasnio u karantin, jer nije bilo karantina. On je sam rekao šta je uradio i nije shvatio da je pogrešio. To je Džigi. Svidelo mi se to što je na treninzima pozitivno reagovao i bićeekipi",
rekao je on.

"Nije tačno ni da ga traže Inter i Rubin, pa gde su ga videli? Igrač mora da briljira da bi ga Inter tražio, a od njega se tek očekuje da briljira", dodao je Vermezović.

Beta

Pogledajte još