Kina: Roditelji ostavili bebu u kolima na nekoliko minuta, lopov ukrao kola i udavio dete

Dečak je bio u automobilu SUV koji je Džou Siđun ukrao u ponedeljak u severoistočno provinciji Đilin. Nestanak detata je rezultirao masovnom poterom hiljada policajaca i taksista, dok se ubica nije predao sledećeg dana i priznao ubistvo.

Džou je "otkrio bebu na zadnjem sedištu automobila, zaustavio se pored puta pre nego što je udavio dete i zakopao ga u snegu", saopštila je policija u Đilinu.

Kineski mediji posvetili su dosta prostora ovom slučaju koji je dominirao i na sajtovima društvenih mreža, izazvavši više pažnje nego godišnje zasedanje kineskog parlamenta, koje je juče otvoreno u Pekingu.

Roditelji su ostavili na deset minuta bebu u automobilu sa upaljenim motorom, da bi kada su se vratili konstatovali da vozila nema, objavio je ist Global Tajms.

Roditelji deteta su "pali u nesvest od bola" kada su čuli za Džouovu ispovest, napisao je list.

Korisnici interneta izrazili su zgražavanje ovim ubistvom, a mnogi su tražili da se Džou osudi na smrt. "Ubiti ga jedanput nije dovoljno", napisao je jedan korisik Sina Veiba, kineske verzije Tvitera, preneo je AFP.

Stopa ubistva u Kini iznosila je jedno na 100.000 ljudi u 2010, prema podacima Ujedinjenih nacija, što je medju najnižim u svetu.

Tanjug

Pogledajte još