Engleski mediji: Junajted opljačkan protiv Real Madrida

Fudbaleri Mančester junajteda sinoć su na Old Trafordu izgubili od Real Madrida sa 1:2, u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. U prvoj utakmici bilo je 1:1, pa je španski klub prošao u četvrtfinale.

Junajted je poveo u 48. minutu autogolom Serhija Ramosa, a Real je preokrenuo preko Luke Modrića u 66. i Kristijana Ronalda u 69. minutu. Domaći su od 56. minuta igrali sa igračem manje pošto je Nani dobio crveni karton, nakon što je prilikom skoka, u pokušaju da dođe do lopte, nogom udario Davida Arbelou.

Na naslovnoj strani Dejli Mejla nalazli se slika turskog sudije koji pokazuje crveni karton Naniju i veliki naslov "opljačkani". U tekstu novinar navodi da Junajted i pored isključenja nije morao da primi dva gola.

"To je veoma diskutabilna odluka i o njoj će se pričati u svakom baru, klubu ili dnenoj sobi u Britaniji. Ali, činjenica je da ako vam je igrač isključen, sa pravom ili ne, to ne znači da morate da primite dva gola u narednih 12 minuta i izgubite duel. Junajted nije bio primoran da igra bez defanzivca ili golmana", navodi se.

Dejli Telegraf piše da je Mančester junajted "razoren", a San da je "slomljen".

"Kada su uništeni igrači Junajteda ušli u svalčionicu, verovatno nisu mogli da pričaju. Klub im je savetovao da ne komentarišu odluku sudije. Ali, njihov unutrašnji bes i gnev u očima su sve rekli. Osetili su se žrtvama teške krađe. Njih je 36-godišnji agent osiguranja izbacio iz Evrope",
navodi Dejli Telegraf.

U Dejli ekspresu napravili su igru reči: "Fergi je zaista besan" (Fergie is Real mad).

Independet je naveo da je "sudija poništio ogroman duh Junajteda" i da je Cunit Čakir "izveo strašan napad na prirodan poredak fudbalske utakmice".

Takođe, mediji su besni na bivšeg kapitena Mančester junajteda Roja Kina, koji misli da je sudija doneo ispravnu odluku kada je isključio Nanija.

Beta

Pogledajte još