Murinjo: Nismo zaslužili da pobedimo Junajted!

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su sinoć na Old Trafordu pobedili Mančester junajted sa 2:1. U prvoj utakmici bilo je 1:1.

Junajted je poveo u 48. minutu autogolom Serhija Ramosa, a Real je preokrenuo preko Luke Modrića u 66. i Kristijana Ronalda u 69. minutu. Domaći su od 56. minuta igrali sa igračem manje pošto je Nani dobio crveni karton, nakon što je prilikom skoka nogom udario Davida Arbelou.

"Bez obzira na odluku sudije, najbolji tim je izgubio. Nismo zaslužili pobedu, ali to je fudbal. Ne želim da pričam o isključenju jer nisam siguran šta se dogodilo", rekao je Murinjo posle utakmice.

Murinjo je rekao da je trener Mančester junajteda Aleks Ferguson najbolji trener i da niko ne bi trebalo da dovodi u pitanje njegove odluke.

"On je zaradio pravo da niko nikada ne preispituje njegove odluke. On je najbolji. Uradio je odličan posao", rekao je 50-godišnji Portugalac.

Ferguson se nije pojavio na konferenciji za novinare jer je bio previše "potresen" zbog poraza.

"Mislili smo da imamo dobru taktiku za ovako važnu utakmicu. U pojedinim trenucima je izgledalo dobro, pogotovo kod rezultata 0:0. Poveli smo, ali se nakon toga utakmica potpuno promenila", rekao je pomoćni trener Junajteda Majk Filan.

"Ta odluka (o isključenju) je neverovatna, ali morali smo da nastavimo. Teško je igrati protiv Reala i sa 11 igrača, a u ovakoj utakmici, koju ceo svet gleda, bili smo veoma razočarani što smo morali da je završimo sa 10 fudbalera", dodao je on.

Pomoćni trener "crvenih đavola" smatra da je Nani prestrogo isključen.

"Mislim da trener nije sposoban da priča sa sudijom o isključenju i dovoljno govori što sam ja na konferenciji za novinare a ne trener ovog fantastičnog kluba. Svi smo videli odluku sudije, koja je bila prestroga, gotovo neverovatna, u tom trenutku utakmice", rekao je on.

Beta

Pogledajte još