NIS uz talentovane fizičare

Na proteklom takmičenju u Bukureštu iz fizike, srednjoškolska ekipa srpskih fizičara osvojila je 6 medalja - jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Mladi fizičari u društvu dekana Fizičkog fakulteta Jablana Dojčilovića, predsednika Društva fizičara Ivana Dojčinovića, Brankice Kocić iz Ministarstva prosvete i Snežane Lakićević iz NIS-a
Odlazak srpskih takmičara je iniciralo Društvo fizičara Srbije, dok je NIS pružio finansijsku podršku.

Predstavnici Srbije, među kojima se osvajanjem zlatne medalje posebno istakao Milan Krstajić, za ovo takmičenje su odabrani na osnovu rezultata prošlogodišnjeg ciklusa takmičenja učenika srednjih škola.

Srebrne medalje su u našoj ekipi osvojili i Emil Maid i Ilija Burić, učenici 4.razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, dok je bronza pripala Luki Bojoviću iz Beograda, Ljubici Vujović iz Prve kragujevačke gimnazije i Bojanu Rošku, učeniku Gimnazije iz Zaječara.

Učesnicima olimpijade NIS će obezbediti i učešće u letnjoj školi za mlade naučnike - NIS Kampusu, koja će biti organizovana u avgustu u Bečićima.

„Tehničke nauke su glavna pokretačka snaga u svim privredama u svetu i cilj NIS-a je da usmeri i podrži razvoj karijere mladih u ovom smeru kako u Srbiji, tako i u regionu i u Rusiji. To su ujedno kadrovi koji su neophodni za uspešan razvoj NIS-a“, ističu u ovoj naftnoj kompaniji.

(Izvor: B92)

Pogledajte još